Tartă cu vișine

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3 ouă
1 cană lapte
1/2 cană smântână
1 1/2 cană făină
1 vârf de cuțit praf de copt
1/4 cană zahăr
2 lingurițe esență de vanilie
1 lingură unt
1 praf de sare
2 căni vișine
2 linguri griș
1 lingură zahăr pudră

Pregătești așa:
Speli vișinele și le cureți de codițe și semințe, după care le lași să se scurgă într-o strecurătoare. Mixezi într-un bol ouăle, sarea, zahărul și laptele, până se dizolvă zahărul. Adaugi făina cernută, praful de copt, esența de vanilie și smântâna și omogenizezi. Vei obține un aluat moale, de consistența smântânii. Ungi cu unt o tavă pentru tartă. Torni uniform 3/4 din aluat, presari vișinele trecute prin griș sau pesmet, apoi acoperi cu aluatul rămas. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Prăjitura e gata când trece testul făcut cu scobitoarea. O presari cu zahăr pudră.

12 porții; pregătire: 20 min; coacere: 40 min

Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

Add Comment