Dorina Marian, Sibiu
Îți trebuie:
- 3 ouă
- 75 g zahăr
- 60 g făină
- o budincă de vanilie (prepari un plic cu 500 ml lapte pe foc)
- 2-3 portocale
- 1 esență de rom
- 350 ml apă
- un plic gelatină roșie.
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, apoi gălbenușile și făina. Compoziția o torni în tava rotundă specială pentru tartă, bine unsă cu margarină sau unt și tapetată cu făină.
Când e coaptă, după aproximativ 30 minute, răstorni pe un platou. Când s-a răcit blatul, îl însiropezi cu un sirop făcut din 100 ml apă, 50 g zahăr și puțin rom. Prepari budinca și o torni fierbinte. Aranjezi feliile de portocale sub formă de floare pe blat, apoi torni o gelatină caldă, făcută din 250 g apă și 3 linguri zahăr, fiartă până devine transparentă.
Poftă bună!