Tartă cu portocale

Dorina Marian, Sibiu

Îți trebuie:

  • 3 ouă
  • 75 g zahăr
  • 60 g făină
  • o budincă de vanilie (prepari un plic cu 500 ml lapte pe foc)
  • 2-3 portocale
  • 1 esență de rom
  • 350 ml apă
  • un plic gelatină roșie.

Pregătești așa:
Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, apoi gălbenușile și făina. Compoziția o torni în tava rotundă specială pentru tartă, bine unsă cu margarină sau unt și tapetată cu făină.
Când e coaptă, după aproximativ 30 minute, răstorni pe un platou. Când s-a răcit blatul, îl însiropezi cu un sirop făcut din 100 ml apă, 50 g zahăr și puțin rom. Prepari budinca și o torni fierbinte. Aranjezi feliile de portocale sub formă de floare pe blat, apoi torni o gelatină caldă, făcută din 250 g apă și 3 linguri zahăr, fiartă până devine transparentă.
Poftă bună!



Add Comment