Tartă cu mere

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
50 g biscuiți simpli
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
130 g făină
1 praf de sare
50 g zahăr fin
85 g unt moale
25 ml ulei
Îți trebuie pentru umplutură:
circa 150 g marțipan (1 pachet din comerț)
2 linguri zahăr pudră
4 mere acrișoare (chiar acre)
300 g unt topit
30 g zahăr
80 g gem de caise (2 linguri cu vârf)
1 lingură suc de mere
40 g fistic decojit și nesărat
Pregătești așa:
Zdrobești biscuiții și îi amesteci împreună cu făina, sarea, scorțișoara și zahărul. Înglobezi bucățile de unt și uleiul. Ungi cu unt fundul și marginile unei forme de tartă (diametrul de circa 22 cm) și o tapetezi cu hârtie de copt. Așezi compoziția de blat în formă. Încingi cuptorul. Presari zahăr pudră pe planșetă și întinzi o foaie de marțipan, pe care o așezi apoi deasupra blatului din formă. Dai la frigider.
Cureți merele și le tai felii, pe care le așezi una lângă alta pe blat. Ungi cu unt și presari deasupra un strat uniform de zahăr. Coci prăjitura la cuptor circa 50 de minute, până se rumenește. Scoți prăjitura din cuptor și o ungi cu un amestec fierbinte de gem de caise și cu suc de mere. Presari fistic și o dai la răcorit. Scoți prăjitura din formă și o lași să se răcească complet.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Aneta Pașcu, loc. Moinești, jud. Bacău

Intră aici și vei descoperi rețeta unei tarte delicioase.

Add Comment