Tartă cu mălai și cireșe

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Alina Văcaru, Iași

Preț: 13 lei-10 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 30 minute

 

Tartă cu mălai și cireșe

Foto: Mihai Nicolae

Îți trebuie pentru blat: 1/2 pahar mălai, 100 g brânză, 50 g unt, 1 gălbenuș, 3 linguri zahăr, 1/4 linguriță bicarbonat stins

Îți trebuie pentru umplutură: 200 g brânză bine scursă, 100 g smântână, 1 ou, 1 albuș, 3 linguri zahăr, 1 lingură griș, 1 pahar și jumătate cireșe fără sâmburi

Pregătești tarta cu mălai și cireșe așa: Mixezi untul topit cu zahărul și gălbenușul. Adaugi brânza, făina și bicarbonatul. Omogenizezi și întinzi aluatul într-o formă de tartă căptușită cu hârtie de copt, apoi introduci forma în frigider. Pentru umplutură, mixezi toate ingredientele, mai puțin cireșele, apoi le așezi peste blat. Pui și cireșele peste compoziție. Coci la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!