Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Alina Văcaru, Iași
Preț: 13 lei-10 porții
Pregătire: 35 minute
Coacere: 30 minute
Tartă cu mălai și cireșe
Foto: Mihai Nicolae
Îți trebuie pentru blat: 1/2 pahar mălai, 100 g brânză, 50 g unt, 1 gălbenuș, 3 linguri zahăr, 1/4 linguriță bicarbonat stins
Îți trebuie pentru umplutură: 200 g brânză bine scursă, 100 g smântână, 1 ou, 1 albuș, 3 linguri zahăr, 1 lingură griș, 1 pahar și jumătate cireșe fără sâmburi
Pregătești tarta cu mălai și cireșe așa: Mixezi untul topit cu zahărul și gălbenușul. Adaugi brânza, făina și bicarbonatul. Omogenizezi și întinzi aluatul într-o formă de tartă căptușită cu hârtie de copt, apoi introduci forma în frigider. Pentru umplutură, mixezi toate ingredientele, mai puțin cireșele, apoi le așezi peste blat. Pui și cireșele peste compoziție. Coci la 180 de grade, timp de 30 de minute.