Tartă cu gutui, migdale și merișoare

Foto: Tartă cu gutui, migdale și merișoare – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
250 g făină
125 g unt
125 g zahăr pudră
2 ouă
1/2 linguriță praf de copt
sare
Îți trebuie pentru umplutură:
150 g migdale prăjite
150 g merișoare
3 ouă
150 g zahăr pudră
60 g cacao
75 g unt
3 gutui
250 g brânză mascarpone
3 linguri zeamă de lămâie
Îți trebuie pentru sirop:
100 g zahăr
250 ml apă
Pregătești așa:
Speli gutuile, le cureți de coajă și de miezul lemnos și le tai felii cât mai subțiri. Le stropești cu zeamă de lămâie. Adaugi apa și zahărul, fierbi 15 minute la foc mic și lași să se răcească.
Frămânți ingredientele pentru aluat și dai la rece aluatul.
Amesteci migdalele măcinate, cacaua, zahărul pudră, brânza și untul. Încorporezi pe rând ouăle în umplutură. Din aluat întinzi o foaie rotundă, cu care tapetezi o formă rotundă de tartă. Torni umplutura peste aluat și presari merișoarele. Aranjezi deasupra feliile de gutui și dai la cuptor, la foc potrivit, timp de 35-40 de minute.
Porționezi tarta când e rece și o presari cu zahăr pudră înainte de servire.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Gina Georgeta Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Add Comment