Tartă cu dovleac și brânză

Foto: Tartă cu dovleac și brânză – Arhivă Burda România


Îți trebuie:
500 g pulpă dovleac
1 l lapte
scorțișoară
500 g brânză
esență vanilie
3 linguri semințe mac
4 ouă
2 linguri pesmet
150 g zahăr
Pregătești așa:
Tăiem dovleacul cubulețe și îl fierbem în lapte, apoi îl punem la scurs. Când se răcorește, îl pasăm/blenduim și adăugăm scorțișoara, apoi amestecăm.  Mixăm 2 ouă cu ½ din cantitatea de zahăr și le turnăm peste dovleacul păsat, omogenizând compoziția. Semințele de mac le lăsăm la hidratat în apă, cel puțin jumătate de oră.
Într-un vas mai mare mixăm celelalte 2 ouă cu zahărul rămas, apoi adăugăm brânza și semințele de mac (fără apă). Mixăm din nou până se omogenizează compoziția. Adăugăm esența de vanilie și cele 2 linguri de pesmet și amestecăm din nou.
Punem fiecare compoziție într-un poș de cofetărie sau într-o pungă alimentară căreia îi tăiem colțul. Luăm o tavă (Ø 24 cm) pe fundul căreia punem hârtie de copt și începând de la exterior spre interior turnăm alternativ câte un rând de compoziție: brânză, dovleac, brânză, până în mijloc.
Dăm tava la cuptorul încins în prealabil pentru 1 oră și 45 minute, oprim focul și lăsăm prăjitura încă 30 minute în cuptor. După ce se răcește complet, o scoatem din tavă, o feliem și o servim.

Rețetă de Monica Horoiu, Iași

Aici vei găsi o altă rețetă cu dovleac.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!