foto: Mihai Nicolae
Tartă cu cremă de vanilie și piersici
Rețetă de Monica Antoniciuc, Galați
Preț: 17 lei-12 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie pentru aluat: 150 g brânză de vaci, 75 g zahăr, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 1 1/2 cană cu făină sau 2 căni, până când obții un aluat care se poate întinde, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare, 1 plic zahăr vanilat
Îți trebuie pentru cremă: 600 ml lapte, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, 1 plic zahăr vanilat, 30 g unt
Îți trebuie pentru umplutură: 500 g piersici, 1 ceașcă pesmet, 50 g zahăr pudră vanilat (pentru pudrat prăjitura)
Pregătești aluatul așa: Într-un bol amesteci brânza de vaci, zahărul vanilat, zahărul, sarea, laptele și uleiul. Adaugi treptat făina amestecată cu praful de copt, până obții un aluat omogen. Apoi învelești aluatul într-o folie alimentară și îl lași la rece. Pregătești crema așa: Amesteci zahărul cu făina și diluezi amestecul cu lapte. Amesteci încontinuu, până ce compoziția face bulbuci. După ce s-a mai răcit, adaugi untul și zahărul vanilat, frecând mereu. Montezi tarta așa: Într-o tavă de copt întinzi 3/4 din aluatul pregătit. Presari un strat de pesmet, apoi torni crema de vanilie, răcită și nivelezi. Decojești piersicile și le tai felii, apoi le așezi peste umplutură. Faci un grilaj din restul de aluat și îl dai la copt. După ce s-a răcit, pudrezi prăjitura cu un strat fin de zahăr vanilat. Este delicioasă, iar combinația de cremă și fructe o face și mai bună!