Tartă cu ciocolată și alune

Tartă cu ciocolată și alune, un desert apetisant, un desert delicios pentru care nu trebuie să stăm în bucătărie ore, un desert special pentru zile speciale.
Presupusa origine a mentei s-ar afla în Asia și în bazinul mediteranean. Există dovezi că romanii ar fi gătit cu mentă, iar o legendă greacă spune că Hades, zeul lumii subpământene, s-ar fi îndrăgostit de o nimfă, iar soția lui, Persefona, aflându-le taina, ar fi transformat-o pe frumoasă în această plantă măruntă, astfel încât toată lumea să o poată călca în picioare. Frunze de mentă au fost găsite și în piramidele egiptene.

tarta

Foto: Tartă cu ciocolată și alune – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
130 g făină
50 g alune de pădure neprăjite
2 linguri zahăr
70 g unt
1 vârf de linguriță de sare
1 ou
câteva picături esență de vanilie
Îți trebuie pentru umplutură:
450 ml frișcă lichidă
2 linguri amidon
200 g ciocolată amăruie
2 gălbenușuri
50 g unt
Îți trebuie pentru decor:
25 g alune de pădure sau arahide
50 g ciocolată amăruie
20 g unt
opțional, frunzulițe de mentă
Pregătești aluatul așa:
Prăjești alunele într-o tigaie, apoi le mărunțești în robotul de bucătărie și le amesteci împreună cu făina și zahărul. Adaugi untul, în prealabil frecat cu oul, sarea și esența și amesteci până obții un aluat pe care îl învelești în folie și îl răcești 1/2 oră. Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină și tapetezi cu el baza și pereții unei forme cu diametrul de 30 cm. Înțepi din loc în loc aluatul de pe bază și păstrezi tava 1/2 oră în frigider.
Pregătești umplutura așa:
Topești ciocolata la bain-marie, în frișca lichidă. Iei vasul de pe foc și încorporezi amidonul, gălbenușul și untul. Torni crema răcită peste aluat și coci tarta la foc mediu, 35-40 de minute. După ce se răcește, o decorezi cu ciocolata topită împreună cu untul.
Presari alunele și, opțional, decorezi cu frunze de mentă.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

Încearcă rețeta aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!