Tartă cu căpșuni

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Borzasi Alexandru, loc. Maieru, jud. Bustrița-Năsăud

Preț: 21 lei-12 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie pentru blat: 250 g făină, 130 g unt, 80 g zahăr, 1 ou

Îți trebuie pentru cremă: 4 ouă, 70 g zahăr, 400 g brânză de vaci cremoasă, 200 ml smântână (20% grăsime), 100 ml frișcă, 2 linguri amidon, 250 g căpșuni tăiați cubulețe

Îți trebuie pentru ornat: 100 ml frișcă, câțiva căpșuni

Pregătești așa: Frămânți un aluat din ingredientele pentru blat. Învelești apoi aluatul într-o folie și îl lași la frigider 30 de minute. Întinzi o foaie subțire și o pui în formă de tartă de 26 cm. Pui deasupra hârtie de copt și presari boabe de fasole pentru a nu lăsa foaia să crească, apoi dai la cuptor circa 10 minute. Amesteci bine brânza de vaci cu smântâna, frișca și cu zahărul. Separi albușurile de gălbenușuri. Pui gălbenușurile în compoziția de brânză, iar albușurile le bați spumă cu un vârf de sare, apoi le pui și pe ele în compoziția de brânză. Torni amidonul în ploaie, după care omogenizezi amestecul. Așezi compoziția de brânză pe blat și nivelezi. Pasezi căpșunile, le strecori și le pui cu lingura peste brânză. Marmorezi cu un bețișor sau cu o fruculiță, trecând ușor printre straturi. Coci circa 40 de minute. Ornezi tarta cu frișcă și cu căpșuni.

Add Comment