Tartă cu caise

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
200 g făină
100 g unt
50 g zahăr
1 praf de sare
1 vârf de cuțit praf de copt
Îți trebuie pentru umplutură:
800 g caise
zeama de la 1 portocală
1 lingură peltea sau gem de gutui
5 lingurițe nucă de cocos
10-12 sâmburi de caise

Pregătești aluatul așa:
Amesteci oul cu zahărul, iar după ce topesc cristalele de zahăr, adaugi untul moale, praful de copt și făina cernută. Frămânți aluatul, îl ambalezi în folie de plastic și îl păstrezi 1/2 oră în frigider. Întinzi aluatul pe planșeta presărată cu făină și tapetezi cu el forma de tartă cu diametrul de 30 cm. Înțepi foaia în câteva locuri și o coci timp de 15 minute, la foc mediu.
Pregătești umplutura așa:
Fierbi 250 g caise curățate, decojite și tăiate cubulețe, în apă cât să le acopere, timp de 10 minute. Pasezi în blender fructele fierte și amesteci piureul cu zeama de portocală și pelteaua. Opărești restul de fructe timp de 3-4 minute, apoi le scurgi. Scoți aluatul din cuptor, presari nuca de cocos și aranjezi cât mai estetic sferturi de caise. Continui coacerea pentru 15 minute. După ce tarta e gata, ungi fructele cu pasta de fructe aromată și presari sâmburii de caise decojiți și tăiați fin.

12 porții; pregătire: 40 min; coacere: 30 min
Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Add Comment