Tartă cu brânză și piersici

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g făină
60 g unt
60 g zahăr pudră
2 gălbenușuri
1 ceașcă brânză de vaci
coajă rasă de portocală
1 linguriță zahăr
3-4 piersici
Pregătești așa:
Freci bine untul cu făina, adaugi zahărul și gălbenușurile, frămânți aluatul și îl lași la rece aproximativ 1 oră. Iei aluatul, îl întinzi cu sucitorul și îmbraci cu foaia obținută o formă rotundă de tartă, mai înaltă. Dai tarta la cuptor, la foc potrivit, pentru o jumătate de oră.
Între timp, speli piersicile, le cureți de coajă și le tai felii. Brânza de vaci o freci cu o lingură de zahăr și cu coaja de portocală. Când tarta s-a copt, așezi deasupra un strat subțire de brânză, apoi felii de piersică (parțial suprapuse). Pudrezi fructele cu un strat de zahăr și mai dai tarta un sfert de oră la cuptor.
Poți renunța la zahăr și pregătești puțină gelatină cu care îmbraci tarta când s-a răcit.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Doina Ungheanu, sat Strîmbeni, com. Căldăraru, jud. Argeș

Intră aici, videoclipul îți prezintă modul de preparare a unei tarte cu fructe.

Add Comment