Tartă cu afine

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
150 g făină
1 lingură zahăr
75 g unt
un praf sare
1 gălbenuș
apă caldă cât să devină un aluat elastic
Îți trebuie pentru umplutură:
1/2 pachet biscuiți simpli
700 g afine
100 g zahăr
2 ouă
100 ml smântână
Pregătești așa:
Amesteci untul cu făina, zahărul și sarea. Adaugi apoi gălbenușul și apa caldă, cât să devină aluatul modelabil. Învelești apoi aluatul în foaie alimentară și îl lași la frigider pentru 30 de minute.
Pregătești o formă de tartă cu diametrul de 23 cm, întinzi aluatul în forma unsă și faci găuri cu furculița. Apoi presari biscuiții sfărâmați, așezi afinele bine spălate și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, timp de 20 de minute.
În acest timp, mixezi ouăle cu zahărul și cu smântâna. Adaugi compoziția pregătită peste tartă și mai lași în cuptor încă 15 minute. Consumi tarta rece.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Alina Văcaru, Iași

Intră aici și încearcă și această rețetă de tartă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

One Response

  1. Alexandrescu Dorina iulie 29, 2018

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!