Tartă Benoffe

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat:
250 g biscuiţi digestivi
125 g unt topit
Îți trebuie pentru umplutură:
1 plic budincă cu gust de frișcă
400 ml smântână pentru gătit
2 banane mari tăiate felii
250 ml frişcă lichidă
Pregătești blatul așa:
Biscuiţii îi macini în blender, iar peste „tocătura” obţinută, pui untul. După ce untul este absorbit cum trebuie, compoziţia obţinută o presezi într-o formă de tartă şi o dai la rece pentru următoarele 30 de minute, până când se întăreşte untul.
Pregătești umplutura așa:
Pui smântâna la foc mic și adaugi praful de budincă. Lași să fiarbă, amestecând continuu, până obţii consistenţa de care ai nevoie pentru tartă.
În paralel, peste aluatul din biscuiţi, aşezi un strat de felii de banană, apoi torni crema aceasta de lapte obţinută prin fierbere, după care mai pui un rând de banane.
Înainte de a băga prajitura astfel obţinută la frigider, nu uita de stratul de frişcă de deasupra, care-i va da o savoare şi „un look” nemaipomenit. Poți decora cu frunze de mentă și glazură de ciocolată.

Pregătire: 50 minute; Răcire: 3 ore
Rețetă de Magda Ețcu, com.Valea Lupului, jud. Iași

Intră aici și vizionează acest videoclip.

Add Comment