Sztrapacska cu cireșe

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g făină
250 g cireșe
3 cartofi mai mari
2 dl smântână
pesmet
zahăr vanilat
sare
ulei
scorțișoară
zahăr pudră
Pregătești așa:
Cureți cireșele de sâmburi și le treci prin mașina de tocat carne. Cureți cartofii și îi dai pe răzătoare. Amesteci apoi cartofii rași cu cireșele și adaugi făina, sarea după gust și amesteci bine.
Iei din compoziție (aluat) cu lingura și pui găluștile la fiert în apă puțin sărată.
Când se ridică la suprafață, strecori găluștile și le lași la scurs. Prăjești pesmetul, îl pui peste găluște și scuturi vasul cu găluști ca să ajungă pesmetul peste tot.
Presari zahărul amestecat cu scorțișoară și îl stropești cu smântâna.
Este un desert care se pregătește destul de repede și seamănă foarte bine cu găluștile cu prune, la fel de delicioase.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 10 minute
Rețetă de Paula-Iulia Peșteșan, com. Cenad, jud. Timiș

Intră aici și vei descoperi rețeta unei tarte deosebite.

Add Comment