Surpriză de griș


Rețetă trimisă de Lăcrămioara Roman, Brăila

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

6 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 15-20 minute

Îți trebuie:

  • 200 g griș
  • 800 ml lapte
  • 200 g fructe confiate
  • 50 g stafide
  • 50 g biscuiți
  • 50 ml topping de căpșuni
  • 50 g miere de albine
  • 150 g margarină
  • 2 ouă
  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Pregătești așa:
Tai fructele confiate în bucăți, apoi le pui la înmuiat în apă. Adaugi mierea și zahărul vanilat și le lași deoparte 20 de minute. Pui la fiert laptele, iar atunci când dă în clocot torni grișul în ploaie. Amesteci continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Scurgi de zeamă fructele confiate, le adaugi peste griș și mai lași să fiarbă 1-2 clocote. Iei de pe foc, pui gălbenușurile, 100 g margarină Unirea și amesteci ușor. Înmoi biscuiții în apa în care au stat fructele confiate și le pui pe fundul unei forme de chec, unsă înainte cu margarină Unirea. Peste biscuiți pui grișul și dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Torni deasupra topping de căpșuni.



Add Comment