Sufleu cu mandarine

Sufleu cu mandarine, un desert foarte gustos, pentru care nu avem nevoie de foarte mult timp de preparare, un desert pe care vi-l propunem să-l preparați.

sufleu

Foto: Sufleu cu mandarine – Arhivă Burda România

Ingrediente pentru sufleu (6 porții):
3 mandarine
4 ouă mijlocii
60 g unt
50 g zahăr pudră
50 g făină
200 ml lapte
Pentru ciocolata caldă și sosul de cardamom:
3 lingurițe semințe de cardamon (hel)
75 g ciocolată neagră
150 ml smântână
Pregătiri:
Dați mandarinele pe răzătoare şi pasați-le până obțineți un
piure. Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Zdrobiți semințele de cardamon şi rupeți ciocolata neagră în bucăți mici.
Preparare:
1 Preîncălziți cuptorul la 190°C.
2 Topiți untul într-un vas.
3 Înmuiați pensula de bucătărie în unt şi ungeți cu aceasta formele pentru sufleu. Pudrați puțin formele cu zahăr, scuturându-le de surplusul de zahăr.
4 Amestecați untul rămas cu făina, într-o cratiță așezată pe foc mijlociu. Turnați laptele puțin câte puțin și amestecați.
5 După ce adăugați laptele, puneți din nou vasul pe foc, amestecând încontinuu şi lăsați la fiert pentru încă 2 minute.
6 Luați vasul de pe foc şi încorporați în compoziție zahărul, coaja şi sucul de mandarine şi gălbenuşurile. Transferați amestecul într-un alt vas.
7 Bateți albuşurile spumă cu mixerul şi adăugați o lingură de spumă în compoziția preparată anterior.
8 Cu ajutorul unei linguri de metal, adăugați şi restul de spumă, apoi împărțiți în mod egal amestecul rezultat, în forme pentru sufleu. Introduceți-le în cuptor pentru 15 minute, până când sufleul va creşte şi va căpăta o culoare aurie.
9 Între timp, într-un vas mic termorezistent, puneți semințele de cardamom în apă caldă şi lăsați-le 5 minute, să-și răspândească aroma.
10 Puneți ciocolata şi smântâna într-o tavă pentru sos.
11 Strecurați infuzia de semințe de cardamom. Adăugați lichidul rezultat, ciocolata şi smântâna şi puneți-le pe foc mic, amestecând până când ciocolata se topește, iar sosul va căpăta un aspect cremos.
12 Se recomandă ca sosul să fie servit cald, lângă sufleu.

Încearcă și rețeta de sufleu de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!