Ștrudele cu piersici

Rețeta de Ștrudele cu piersici o recomandăm pentru gustul deosebit, pentru faptul că este un desert apreciat de toată lumea și cu care în mod sigur veți impresiona pe cei dragi.
Acest desert, ștrudel, este o prăjitură foarte populară în Austria, Ungaria și Serbia. Se presupune că rețeta a fost adusă în zonă de către ocupanții turci, având în vedere că seamănă cu baklavaua.
Ştrudelul poate fi umplut cu mere, vişine, cireşe şi alte frcute, brânză, dovleac, mac, nuci.

strudel

Foto: Ștrudele cu piersici – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
275 g făină
2 linguri unt topit
125 ml apă caldă
1 gălbenuș
1 lingură oțet
1/2 linguriță de sare
Îți trebuie pentru umplutură:
4 piersici mari și bine coapte
100 g stafide
2 linguri zahăr
1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată
1/2 lămâie
1 linguriță unt
4 linguri pesmet
zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Pregătești așa:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui restul ingredientelor. Amesteci și frămânți puțin aluatul. Îl învelești în folie de plastic și îl lași să se odihnească timp de ½ oră, la temperatura camerei.
Înmoi stafidele în apă rece. Decojești piersicile, le îndepărtezi sâmburii și le tai cubulețe. Le pui într-un castron și le presari cu zahăr, zahăr vanilinat și scorțișoară, apoi le stropești cu zeama de lămâie. Topești într-o tigaie zahărul și călești puțin pesmetul, până devine auriu.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în strat cât mai fin. Îl împarți în 4 bucăți. Pe o latură a fiecărei bucăți de aluat pui pesmet, iar deasupra piersici și stafide scurse. Rulezi aluatul fără să prinzi la mijloc umplutură și închizi aluatul la capete.
Coci ștrudelele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute. După ce se rumenesc, le presari cu zahăr.

Pregătire 40 minute; Coacere 30 minute
Rețetă de Maria Otilia Dinu, Sălăgeni, jud. Suceava

Încearcă și acest ștrudel-aperitiv de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!