Foto: Mihai Nicolae
Ștrudel lichid
Rețetă de Monica Horoiu, Iași
Preț: 9 lei-2 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 5 minute
Îți trebuie: 1 măr galben, 1 pară, 2 linguri ulei de struguri, 1/2 linguriță scorțișoară, 50 g stafide, 1 înghețată de frișcă
(la pahar), 50 ml lapte de soia, 1 linguriță miere (de salcâm)
Pregătești așa: Cureți fructele de coajă și cotoare, apoi le tai cubulețe și le pui la călit în ulei încins. Când se înmoaie, adaugi scorțișoara, oprești focul și le lași la răcit. E obligatoriu să fie rece compoziția, deoarece atunci când o vei pune în blender, să nu afecteze vasul. După ce s-a răcit, adaugi fructele în blender, împreună cu celelalte ingrediente: stafidele, înghețata, laptele și mierea. Mixezi bine și… gata ștrudelul!