Șmorn – desert cu griș

foto: Mihai Nicolae

Șmorn – desert cu griș

Rețetă de Alina Lăsat, Deva, jud. Hunedoara

Preț: 8 lei-6 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 15 minute

Îți trebuie: ■ 300 g griș ■ 600 ml lapte rece ■ 2 ouă ■ un praf de sare ■ 150 ml ulei ■ zahăr după gust
(în jur de 50 de grame, poate fi tos sau pudră)

Pregătești așa: Pui grișul într-un castron și peste el torni laptele rece. Lași circa 40 de minute, până când laptele este complet absorbit. Bați ouăle și le adaugi peste griș. Amesteci și pui și praful de sare. Iei o tigaie, încingi uleiul și apoi prăjești compoziția de griș, până capătă o culoare frumoasă. După ce termini, pui șmornul pe farfurie și presari deasupra zahărul. Servești mâncarea alături de compot. Iarna e recomandat cel de mere, iar vara îl preferăm pe cel de cireșe sau pe cel de rubarbă.



2 Comments

  1. Gligor Elisabeta septembrie 16, 2017
    • Crenguta septembrie 16, 2017

Add Comment