Rețetă de Gabriela Constantinov, București
4 porții
Pregătire: 5 ore și 25 minute
Fierbere: 15 minute
Îți trebuie:
- sucul și coaja de la 2 portocale
- sucul de la 1/2 lămâie
- 300 g zahăr pudră
- 500 ml lapte
- 5 gălbenușuri
- 1 linguriță făină
- 4 plicuri gelatină incoloră
- 400 ml frișcă
Pregătești așa:
Speli cu apă călduță portocalele. Într-un bol adânc pui sucul și coaja rasă de la portocale, sucul de la lămâie, zahărul pudră, gălbenușurile și făina. Le amesteci bine cu ajutorul unui mixer, apoi adaugi laptele. Pui vasul pe baie de aburi, până se îngroașă compoziția, apoi îl dai deoparte. Pregătești gelatina așa cum scrie pe plic, după care o încorporezi în compoziția de mai sus. Când se răcește complet, adaugi frișca. Răstorni șarlota în cupe de în-ghețată, umezite în prealabil cu apă, apoi dai cupele la frigider pentru 4-5 ore. Poți orna cu frișcă.