Rețetă propusă de Crenguța Simion, București
3-4 porții
Pregătire: 3 ore și 25 minute
Îți trebuie:
- 1 strugure alb
- 1 strugure negru
- 1 măr
- 1 compot ananas
- 1 banană
- 80 g afine
- 1 sticlă șampanie de piersici
- sucul de la 1 portocală (sau 1 lămâie)
- 3 ouă
- 150 g zahăr
Pregătești așa:
Speli toate fructele și le tai bucățele.
Într-un bol de salată, tapetezi cu 50 g zahăr, stropești cu 250 ml șampanie și sucul de la 1 portocală. Adaugi fructele și amesteci ușor, pentru a nu le sfărâma. Dai bolul la frigider pentru 2-3 ore. Într-o crăticioară pui gălbenușurile, încorporezi 4 linguri zahăr și pui vasul pe bain-marie, la foc mic. Mixezi până se umflă crema. Adaugi 1/2 pahar șampanie de piersici și amesteci încet. Când devine spumoasă o iei de pe foc. Lași compoziția să se liniștească puțin, apoi o pui într-un vas cu gheață până se răcește. Așezi salata în cupe, pui deasupra crema și decorezi cu afine. Este un desert foarte gustos și ușor de pregătit.