Salam de biscuiți reinterpretat

Salam de biscuiți reinterpretat. Cine nu își amintește gustul inedit al salamului de biscuiți, un dulce ieftin, ușor de preparat, un deliciu?
Copilăria înseamnă, pentru fiecare dintre noi, gusturi și momente unice pe care le trăim alături de părinții noștri și bunici. Sunt clipe care ne marchează obiceiurile alimentare de o viață. Memoria gustului este asociată momentelor fericite de atunci.
Salamul de biscuiți este un desert cu mai multe ingrediente cu texturi diferite care îl fac unic. Este simplu și gustul său rafinat se obține cu ingredientele pe care le avem, de obicei, la îndemâna fiecăruia dintre noi.

salam

Foto: Salam de biscuiți reinterpretat – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 kg biscuiți digestivi
250 g unt
350 g zahăr pudră
500 g rahat mentolat
300 g stafide
500 g ciocolată de menaj
30 ml esență de rom
1 l lapte
200 g miez de nucă
50 ml sos de ciocolată
30 g gelatină
150 ml smântână dulce
Preparare: 
1. Se pune la topit, la bain-marie, ciocolata cu untul. Se ia vasul de pe sursa de căldură, se adaugă stafidele care au fost ținute în esența de rom și se omogenizează. Când s-a răcit puțin, se adaugă smântâna dulce și se amestecă încontinuu.
2. Se pune compoziția în formele dorite și se păstrează în frigider pentru 2 ore. Între timp, se topește rahatul, după care se adaugă 3-4 linguri de apă rece și gelatină înmuiată și se pun din nou formele în frigider.
3. Separat, se face o cremă din biscuiți mărunțiți fin, lapte, zahăr pudră și zahăr vanilinat. Când s-a răcit și această compoziție, se bagă la frigider pentru a se întări puțin.
4. Miezul de nucă se coace în cuptor 2-3 minute, pentru a-i rafina gustul, după care se mărunțește puțin. Când totul este gata, se trece la montarea în farfurie.
5. Se construiește pe farfurie o piramidă de ciocolată cu stafide, după care se așază crema de lapte cu biscuiți, gelatină, rahat mentolat, fructe proaspete, nucă mărunțită, presărată peste cremă de lapte și sosul de ciocolată.

Încearcă și rețeta de salam de biscuiti pentru perioada de post, aflată aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!