Sacher Torte, un deliciu

Rețeta de mai jos, a unui tort cu un nume mai deosebit, Sacher Torte,  este un deliciu foarte ușor de preparat. Să aflăm câte ceva despre torturi!
Potrivit istoricilor, primul popor care a dat dovadă de dibăcie în folosirea tehnicii de coacere au fost egiptenii. Cu toate acestea, ei nu pregăteau tortul pe care îl știm astăzi, ci mai degrabă un blat fără zahăr pe care îl îndulceau apoi cu miere. De asemenea, de-a lungul timpului, torturile au fost asociate cu diferite ritualuri sau superstiții și și-au creat o istorie de-a dreptul captivantă. Forma lor rotundă simbolizează ciclul natural al vieții, poate din această cauză pregătim tort în momente speciale ale vieții.
Se pară că primul tort de nuntă a fost făcut in 1955. Până atunci, la nunți se servea un fel de pâine îndulcită sau chiar tarte. Cel mai mare tort de nuntă a fost făcut de bucătarii unui hotel din Connecticut, în 2004. Acesta a cântărit 6.818 kg.

Foto: Sacher Torte – iStock

Îți trebuie:
150 g zahăr
150 g făină
150 g unt
150 g ciocolată menaj
15 g praf copt
100 ml frișcă lichidă
130 g ciocolată menaj
300 g gem caise
6 ouă
2-3 pliculețe zahăr vanilat
Pregătești așa:
Untul moale se bate cu 100 g zahăr. Se adaugă gălbenușurile pe rând. Se topesc la abur (sau microunde) 150 g ciocolată și se adaugă peste compoziție. Se înglobează treptat făina amestecată cu praful de copt. Albușurile se bat spumă, adăugându-se treptat.
Compoziția se toarnă într-o formă de cca 26 cm, tapetată cu hârtie copt; se coace 35-40 min. la cuptorul preîncălzit la 150 ºC. Se lasă 10 minute la răcit. Se taie cu ajutorul unui cuțit zimțat în două părți egale.
Se unge cu dulceață prima foaie de blat, se adaugă cealaltă deasupra și se unge cu dulceața rămasă.
Glazura se prepară din 130 g ciocolată și 100 ml frișcă lichidă. Se pune frișca la încălzit; se adaugă ciocolata.
Se amestecă bine până se topește, nu se fierbe. Cu această compoziție se glazurează foarte bine tortul.

Rețetă de Mihaela Dumitrescu

Nu ezita să încerci și rețeta de tort de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!