Rulouri cu dulceață. Un desert simplu și bun

Rulouri cu dulceață

Rodica-Doina Crăciun, Galați

Îți trebuie:

  • 350 g făină
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 1 lingură oțet
  • 4 linguri apă minerală
  • 1/2 linguriță sare
  • 400 g dulceață.

Pregătești așa:
Freci untul cu zahărul, zahărul vanilat, făina, sarea, oțetul și apa minerală. Lași aluatul, frământat foarte bine, la rece 3 ore. Întinzi o foaie de 3 mm grosime, presari puțin zahăr și întinzi dulceața. Rulezi foaia și coci 25 minute la foc puternic. La servire, tai felii de 2 cm grosime. (Rodica-Doina Crăciun, Galați/sursa foto: pixabay.com)

Ce trebuie să știi despre vanilie

  • Vanilia este mult mai mult decât un ingredient aromat. Vanilia  are și o serie de beneficii importante, inclusiv capacitatea de a trata acneea, stimularea creșterii rapide a părului, reducerea inflamației, prevenirea bolilor cronice, protejarea sănătății inimii și multe altele.
  • Vanilia este un ingredient extrem de popular în multe preparate culinare din întreaga lume, iar mirosul de vanilie este inconfundabil pentru majoritatea oamenilor. Această aromă este derivată din orhideele din genul Vanilla, care au fructe sub formă de păstăi.
  • Aceste păstăi pot varia în dimensiune de la 5 la 22 cm în lungime și sunt considerate de o calitate superioară când sunt mai mari. Cu toate acestea, aceste păstăi trebuie să fie culese manual doar la momentul potrivit, pentru ca semințele să nu sară din păstăi și să fie coapte corespunzător. Recoltarea păstăilor este un proces dificil, dar există o cerere mare de  vanilie în diferite forme, nu numai pentru utilizarea în prepararea alimentelor, ci și pentru diferite produse, ca de exemplu suplimente alimentare sau medicamente.
  • Extractul, pulberea, păstăile întregi și zahărul vanilinat sunt cele mai comune forme sub care se găsește vanilia și acestea pot fi adăugate la nenumărate preparate culinare sau în diferite remedii naturiste.
  • Vanilia este bogată în nutrienți, compuși organici unici și antioxidanți. Acest ingredient a fost și va rămâne unul dintre cele mai populare pentru a da aromă mâncărurilor, dar oferă și o mulțime de beneficii, fiind unul din motivele pentru care ar trebui să facă parte din alimentație.

Citeste si:

 

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!