Ruladă – un desert fin și delicios

Pentru rețeta pe care o găsiți mai jos, Ruladă, vom folosi mascarpone. Să aflăm câte ceva despre această brânză italiană, preparată din lapte de vacă la care se adaugă acidul tartric, oțetul și sucul de lămâie. Brânza mascarpone este preparată din smântână coagulată. Mascarpone este lăptos, de culoare albă-gălbuie, ușor tartinabilă. Procentul de grăsime este foarte ridicat, cuprins între 60% și 75%.
Această brânză este deosebit de apreciată în prepararea deserturilor, anume la prepararea cremelor pentru torturi și prăjituri, se pot prepara checuri, brioșe, ca umplutură la clătite. Să nu uităm că este ingredientul principal al Tiramisului, brânza mascarpone fiind cremoasă și având un gust foarte delicat.
Brânza mascarpone nu trebuie să vă lipsească din frigider. Este plăcută la gust, se poate folosi în diverse combinații și este iubită de copii datorită gustului ușor dulceag. Cu toate acestea, brânza având un conținut ridicat de calorii poate crește nivelul colesterolului din sânge (la un consum exagerat) și nu este recomandat hrănirii copiilor sub 3 ani.

Foto: Ruladă – foto cititor – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
5 ouă
6 linguri zahăr
2 linguri ulei
5 linguri de făină
esență de vanilie
Pregătești crema așa:
250 g mascarpone
200 ml frișcă lichidă
3 linguri zahăr farin
1 1/5 linguriță cafea solubilă (ness)
Îți trebuie pentru glazură:
120 g ciocolată neagră
40 g unt
Pregătești blatul așa:
Am mixat ouăle cu zahărul până devin spumoase, după care se adaugă uleiul și esența de vanilie, iar la sfârșit se pune făina care trebuie amestecată cu o spatulă, cu mișcări largi, până încorporăm toată făina.
În tava de aragaz, pe fundul căreia am pus hârtie de copt, întindem compoziția cât mai uniform și dăm la cuptor pentru 1013 minute, depinde de cuptor.
Pregătești crema așa:
Se pun toate ingredientele într-un castron și se bat cu mixerul până se formează o cremă catifelată.
Când blatul de ruladă este copt îl rulăm și-l lăsăm să se răcească. Se umple blatul cu crema, rulăm și punem glazura de ciocolată, topită înainte la bain-marie.
Se dă prăjitura la frigider.

Rețetă de Dinca Florica, Slobozia, jud. Ialomița  

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!