Ruladă suceveană cu brânză de vaci

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
300 g făină
100 ml lapte
10 g unt
un vârf cuțit de sare
Îți trebuie pentru umplutură:
300 g brânză de vaci
3 ouă
150 g zahăr
100 g unt
50 g stafide, curățate și înmuiate în puțin rom
1 linguriță de coajă de lămâie
Pregătești așa:
Faci un aluat din făină cernută, o amesteci cu laptele, praful de sare și untul și îl frămânți bine. Îl dai la cald circa o jumătate de oră, apoi o tai în două și îl mai frămânți pe o planșetă sau pe masa din bucătărie. Cu ajutorul sucitorului întinzi foaia de plăcintă, cât mai subțire.
Pregătești umplutura așa:
Razi brânza într-un castron, o amesteci bine cu ouă, stafide, zahăr și coajă de lămâie. Stropești cu unt foaia de aluat întinsă, apoi adaugi un strat uniform de brânză, după care o rulezi în forma unui sul. Ungi tava cu unt și o tapetezi cu făină, apoi așezi sulul în ea. Dai la cuptor 30 de minute. Servești rulada caldă sau rece, presărată cu zahăr pudră și, eventual, stafide.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Tudorița Mihai, București

Iată aici o bunătate de ruladă sărată.

Add Comment