Ruladă dietetică

Foto: Ruladă dietetică – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluatul de ruladă:
6 albușuri
2 gălbenușuri
40 g amidon de porumb
20 g lapte praf degresat
2-3 lingurițe îndulcitor lichid rezistent la copt
4 linguri iaurt natural de 0,1 % grăsime
1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru crema de ciocolată:
4 gălbenușuri
6 lingurițe cacao degresată
20 g amidon de porumb
2 lingurițe îndulcitor rezistent la copt
460 ml lapte 0,1 % grăsime
esență de rom
Pregătești crema de ciocolată așa:
Într-o crăticioară amesteci gălbe­nușurile, cacaua, amidonul și îndulcitorul. Pui 2-3 linguri lapte, ca să se fluidizeze și amesteci până obții o cremă omogenă.Torni treptat restul laptelui peste cremă, amestecând continuu și pui cratița pe foc mic. Amesteci cu un tel sau cu o lingură de lemn, până se îngroașă (circa 6-7 min.), după care stingi focul și adaugi esența. Acoperi crema cu folie de plastic alimentară și o lași să se răcească. Pui folia direct peste cremă, ca să eviți formarea cojiței caracteristice acestui tip de creme.
Pregătești rulada așa:
Amesteci gălbenușurile, iaurtul, amidonul de porumb, laptele praf, îndulcitorul și praful de copt cernut. Mixezi albușurile foarte bine cu un vârf de cuțit de sare. Încorporezi treptat, amestecând de jos în sus, crema de gălbenușuri în albușurile mixate. Tapetezi tava de cuptor cu hârtie de copt.
Întinzi aluatul într-un strat uniform, în tava tapetată. Coci blatul în cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius, pentru 20-25 de minute. Imediat ce scoți tava din cuptor, așezi rulada, cu tot cu hârtia de copt, pe un șervet de bumbac ud. O lași circa 2-3 minute, apoi desprinzi blatul de hârtie cu un cuțit cu lama lungă și îngustă.
Lași blatul să se răcească, apoi întinzi crema pe întreaga suprafață a blatului. Rulezi rulada nu foarte strâns și dai la frigider pentru 2-3 ore sau, mai bine, până a doua zi dimineața.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Încearcă și rețeta de aici!

Add Comment