Ileana Pătrașcu, Horezu, jud. Vâlcea
Îți trebuie:
- 3 pahare de făină
- 1 pahar ceai de plante concetrat
- 5 linguri margarină
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri de oțet
- 200 g marmeladă
- 10 nuci
- 1 vârf de cuțit bicarbonat.
Pregătești așa:
Într-un castron amesteci făina, ceaiul, oțetul, bicarbonatul și zahărul. Adaugi margarina și fră-mânți repede. Lași aluatul să se odihnească o jumătate de oră, apoi îl împarți în jumătate și întinzi două foi de 1/2 cm grosime. Desfaci marmelada cu 2 linguri de apă caldă, o amesteci cu nucile tăiate mărunt și împarți compoziția peste cele două foi de aluat. Rulezi foile, strângi capetele celor două rulade, le așezi într-o tavă unsă cu margarină și le coci la foc potrivit 50 de minute. Le pudrezi cu zahăr și le tai felii după ce s-au răcit.