Ruladă de cacao cu portocale

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
3 ouă
90 g zahăr
75 g făină
30 g cacao
Îți trebuie pentru umplutură:
1 portocală
500 ml smântână lichidă cu grăsime de 42% (dacă dorești o ruladă bogată în frișcă, poți folosi 1 l de smântână lichidă)
3 linguri zahăr pudră
Îți trebuie pentru ornat:
coajă de portocală
50 g zahăr
100 ml apă
Pregătești așa:
Separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi albușurile cu zahărul, apoi încorporezi gălbenușurile și adaugi făina și cacaua în ploaie. Amesteci ușor. Pui compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dai tava la cuptorul încins, pentru 15-20 de minute. Faci testul cu scobitoarea și, când e gata, dai tarta deoparte.
Folosești cuțitul pentru a face câteva fâșii subțiri din coaja portocalei. Pui 50 g de zahăr în apă și adaugi fâșiile de coajă de portocală. Fierbi până obții o peltea. Îndepărtezi restul de coajă și pielița albă a portocalei. O tai felii.
Separat, mixezi smântâna cu zahărul pudră, până obții o frișcă groasă. Întinzi hârtie de copt și așezi blatul de cacao, pui frișcă, nivelezi, așezi bucăți de portocală și rulezi cu ajutorul hârtiei. Cu un poș ornezi cu frișcă rulada și presari pelteaua de portocale bine scursă.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna Mureș, jud. Alba

Intră aici și vei descoperi rețeta unei delicioase rulade cu ficat.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!