Ruladă cu nucă, la rece

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
3 ouă
280 g zahăr pudră + 4 linguri zahăr pudră
400 g nucă
4 linguri cacao
200 g margarină Unirea pentru creme
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită și măcinată și cacaua. Întinzi compoziția pe o folie de plastic sau aluminiu unsă cu margarină Unirea pentru creme și pudrată cu zahăr. Între timp, faci crema: Pui gălbenușurile la fiert în apă clocotită cu puțin oțet. Până fierb gălbenușurile, freci margarina Unirea pentru creme spumă cu cele 4 linguri de zahăr pudră. Scoți gălbenușurile fierte, le lași să se răcească, apoi le dai pe răzătoarea mică și le amesteci cu margarina Unirea pentru creme, frecată bine cu zahărul. Întinzi crema obținută peste foaia de nucă și rulezi cu atenție, fără să prinzi folia de plastic. Dai rulada la frigider pentru 2-3 ore. Când s-a răcit suficient, scoți rulada și o tai bucăți potrivite. Este o ruladă delicioasă și rapid de pregătit cu diverse ocazii. Poftă bună!

Pregătire: 30 minute; Răcire: 180 minute
Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Intră aici, vei găsi o rețetă bună de ruladă.

Add Comment