Ruladă cu ciocolată

Milita Solea, loc. Svinita, jud. Mehedinți

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 1 oră și 20 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie pentru blat:

  • 8 ouă
  • 100 g frișcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 25 g unt

Îți trebuie pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată
  • 50 ml coniac

Pregătești așa:
Bați pe bain-marie ouăle cu zahărul până se îngroașă. După ce s-au răcit amesteci ușor cu untul frecat, ciocolata topită și coniacul.

Pregătești blatul așa:
Freci gălbenușurile cu zahărul. A-daugi făina în ploaie după care pui și albușurile bătute spumă. Torni compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coci la cuptor 15 minute. Răstorni pe un prosop umezit și rulezi. După câteva minute întinzi o parte din crema de ciocolată și rulezi din nou. Rulada se îmbracă în restul de cremă. Lași la rece 30 de minute.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!