Ruladă cu ciocolată

Milita Solea, loc. Svinita, jud. Mehedinți

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 1 oră și 20 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie pentru blat:

  • 8 ouă
  • 100 g frișcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 25 g unt

Îți trebuie pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată
  • 50 ml coniac

Pregătești așa:
Bați pe bain-marie ouăle cu zahărul până se îngroașă. După ce s-au răcit amesteci ușor cu untul frecat, ciocolata topită și coniacul.

Pregătești blatul așa:
Freci gălbenușurile cu zahărul. A-daugi făina în ploaie după care pui și albușurile bătute spumă. Torni compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coci la cuptor 15 minute. Răstorni pe un prosop umezit și rulezi. După câteva minute întinzi o parte din crema de ciocolată și rulezi din nou. Rulada se îmbracă în restul de cremă. Lași la rece 30 de minute.

Add Comment