Ruladă cu ciocolată

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 porții
Pregătire: 1 oră și 20 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie pentru blat:

8 ouă
100 g frișcă
150 g zahăr pudră
25 g unt
Îți trebuie pentru cremă:

200 g unt
2 ouă
200 g zahăr pudră
100 g ciocolată
50 ml coniac
Pregătești așa:
Bați pe bain-marie ouăle cu zahărul până se îngroașă. După ce s-au răcit amesteci ușor cu untul frecat, ciocolata topită și coniacul.

Pregătești blatul așa:
Freci gălbenușurile cu zahărul. A-daugi făina în ploaie după care pui și albușurile bătute spumă. Torni compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coci la cuptor 15 minute. Răstorni pe un prosop umezit și rulezi. După câteva minute întinzi o parte din crema de ciocolată și rulezi din nou. Rulada se îmbracă în restul de cremă. Lași la rece 30 de minute.

Add Comment