Royal peach

Vă prezentăm un desert delicios, aspectuos și destul de ușor de preparat.
Cu toate că, la această rețetă, se folosește menta doar pentru ornat, este bine de știut că aceasta își face loc în înghețatele italiene, în deserturi, sau băuturile răcoritoare. Frunzele de mentă conțin potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, vitaminele A și C.
Piersicile dau preparatului o aromă deosebită, piureul de piersici fiind sănătos. Acestea conțin proteine, carbohidraţi, calciu, fibre, fosfor, potasiu, vitamina C.

Foto: Royal peach – Chiar dacă suntem în luna decembrie putem savura o înghețată preparată în casă – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru piureul de piersici:
800 g piersici coapte
200 g zahăr
zeama de la 2 lămâi
coaja de la o lămâie verde (pentru ornat)
3-4 frunzulițe de mentă (pentru ornat)
100 ml apă
Îți trebuie pentru înghețată:
500 ml frișcă
3 linguri zahăr pudră
350 g zahăr
200 ml lapte
300 g pulpă de piersici
1 plic zahăr vanilat
Pregătești așa:
Pentru înghețată, pui într-o crăticioară zahărul, laptele și zahărul vanilat. Lași să fiarbă 30 de minute, până capătă consistența unui sirop bine legat. Cureți piersicile și le decojești, le tai apoi cubulețe și le adaugi în siropul răcit. Pui frișca într-un bol și o bați cu zahărul pudră. Frișca bătută o amesteci cu siropul de piersici și o dai la congelator. Pentru o înghețată spumoasă, fără ace de gheață, amesteci compoziția din oră în oră, cu o paletă de plastic.
Pentru piureul de piersici, pui apa și zahărul să fiarbă. Lași să scadă și adaugi zeama și coaja de lămâie, iar spre sfârșit piersicile, atât pasate, cât și bucăți. Lași să se răcească. După ce s-a făcut și înghețata, o așezi în cupe, cu piureul și ornezi după imaginație.

SFAT
Pentru a nu se zaharisi, dulceața de portocale se toarnă fierbinte în borcane, după care se leagă cu un rând de celofan înmuiat în țuică fiartă, iar deasupra cu un celofan înmuiat în lapte fierbinte.

Pregătire: 50 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău

Add Comment