Revani

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 ouă
250 g iaurt
250 ml ulei
500 g făină
250 g griș
250 g zahăr
coaja de la o lămâie rasă
1 praf de copt
Îți trebuie pentru șerbet:
5 căni apă
1 kg zahăr
zeama de la 1/2 lămâie
fulgi de migdale
nucă de cocos
Pregătești așa:
Pui într-o oală 5 căni de apă, 1 kg de zahăr și zeama de la 1/2 lămâie și amesteci totul până când iese un sirop, lăsând să fiarbă.
Bați ouăle spumă împreună cu zahărul. Adaugi iaurtul, uleiul, grișul, făina, iar la sfârșit, coaja de lămâie și praful de copt. Compoziția obținută o torni într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Dai tava la cuptor, la foc potrivit și o lași la copt, până se rumenește. Scoți apoi tava din cuptor și lași să se răcească.
Tai prăjitura în forma dorită și, deasupra, torni șerbetul călduț. Poți presăra peste prăjitură fulgi de migdale și nucă de cocos. Este o prăjitură foarte dulce și consistentă.

Pregătire: 80 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Simona Andreea Ion, sat Potlogi, com. Potlogi, jud. Dâmbovița

Aici vei găsi o rețetă de tort, la care folosești șerbet de lămâie.

Add Comment