3 dulciuri cu nucă simple și delicioase

Dulciurile preparate în casă vor fi întotdeuna mai delicioase ți sănătoase decât cele cumpărate din supermarket. În plus, multe dintre ele sunt simplu de realizat, deci nu vei petrece prea mult timp în bucătărie! 

Astăzi îți prezentăm 3 rețete dulci care cu siguranță vor fi pe placul întregii familii!

Bile cu nuci și curmale

Ingrediente

  • 200 g nuci
  • 200 g migdale crude
  • 100 g semințe de dovleac
  • 100 g caju
  • 200 g smochine uscate
  • 100 g caise uscate
  • 300 g curmale fără sâmburi
  • miere de albine

Mod de preparare

  1. Se toacă migdalele, nucile și alunele caju. Se pun într-o tavă la cuptor, cu semințele de dovleac, și se coc până devin aurii. După răcire se mărunțesc în blender, dar nu fin.
  2. Se toacă smochinele, curmalele și caisele cât mai mărunt. Se adaugă ucile și semințele și se amestecă bine, până se obține o pastă. Dacă fructele nu se leagă, se adaugă puțină miere.
  3. Se modelează biluțe cu palmele și se țin la rece câteva ore, apoi se servesc la dorință.

 

Tartă cu nuci

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 20 g unt
  • 100 g miez de nucă

Mod de preparare

  1. Se amestecă oul cu zahărul și sarea. Făina se pune pe masă, în movilă, se face un gol în centru unde se pun oul, coaja de lămâie și untul topit. Se amestecă bine, se întinde o foaie și aceasta se transferă în forma de copt tapetată cu hârtie. Se coace 15 minute.10
  2. Se fierbe frișca și apoi se toarnă clocotită peste ciocolata ruptă bucăți. Se amestecă bine, până se topește, apoi se adaugă untul și se omogenizează.
  3. Umplutura se toarnă peste tarta răcită, iar deasupra se presară nuca. Se lasă 2 ore înainte de servire.

Încearcă și: Prăjitură cu nucă, ciocolată și caramel

Chec cu nuci

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 10 linguri ulei de floarea soarelui
  • 300 ml apă
  • 200 g nuci mărunțite
  • zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Se amestecă zahărul, uleiul, apa și sarea. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonat. Se omogenizează bine, apoi se adaugă nucile mărunțite.
  2. Forma de chec se unge cu ulei și se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziția de chec. Se coace 35-40 de minute, sescoate și se lasă să se răcească. Se pudrează cu zahăr și se servește la dorință.

 

Poftă bună!

Încearcă și: Prăjitură cu dulceață de mure

 

 

rețete preluate din Revista Ioana, februarie 2020

Sursă foto: iStock

Add Comment