Rețete delicioase de post: Prăjitură cu mere și morcov

Atunci când ţii post, eşti întotdeauna în căutarea unor reţete care să îţi potolească pofta de dulce. Una dintre cele mai delicioase reţete, uşor de pregătit, este reprezentată de celebra prăjitură cu morcov şi mere, pufoasă şi foarte aromată. Află, din articolul de mai jos, cum poţi pregăti rapid această prăjitură gustoasă şi de ce ingrediente ai nevoie, pentru a te bucura de un desert fabulos, într-o zi de post.

Ingredientele necesare

Pentru a realiza prăjitura cu mere şi morcov, vei avea nevoie de următoarele ingrediente simple, indicate pentru aproximativ 15 porţii:

  • O cană plină de măr ras
  • O cană de morcov ras
  • O cană de zahăr
  • O cană de ulei
  • Aproximativ 100 de g de stafide
  • 3 căni de făină albă
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • Un plic de praf de copt
  • Coaja si zeama de la o portocală

Modul de preparare

În mai puţin de o oră, te poţi înfrupta din prăjitura de post, cu mere şi morcovi, respectând modul de preparare al reţetei:

  • Curăţă morcovii şi foloseşte răzătoarea mică, până obţii o cană plină de morcov ras. Adaugă câte o linguriţă de zahăr peste morcov şi amestecă bine, urmând să pui totul deoparte aproximativ 50 de minute, până când morcovul reuşeşte să îşi lase zeamă. Totodată, curăţă şi merele şi de această dată, foloseşte răzătoarea mare, până obţii o cană de măr ras, pe care le vei îndulci cu zahăr şi cele două linguri de scorţişoară.
  • Pune merele, alături de zahăr şi scorţişoară la foc, timp de 10 minute, până mai scade din zeamă, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Între timp, nu uita să încingi cuptorul aragazului la 108 de grade Celsius, pregătind şi tava în care veţi pregăti prăjitura de post.
  • Peste morcovii puşi deoparte, adaugă uleiul şi făina, alături de praful de copt. Continuă să pui făina, până când aluatul poate fi uşor de frământat. Nu uita de stafide! De îndată ce s-a format aluatul, împarte-l în două părţi egale, iar cu ajutorul unui făcăleţ, poţi întinde o foaie peste o masă pudrată. Aşează prima parte a aluatului în tavă şi pune-o în cuptor, până în momentul când pregăteşti şi a doua foaie de aluat, aproximativ 10 minute. Scoate din nou tava şi adaugă şi merele rase, aşezând peste şi a doua foaie. Pune tava în cuptor şi lasă prăjitura la copt aproximativ 30-40 de minute, până când partea de deasupra prinde o crustă.

Trucuri de la bucătari

Prăjitura cu mere şi morcov va fi una dintre cele mai delicioase reţete de care te poţi bucura, într-o zi de post. Din acest motiv, trebuie să ţii cont şi de cele mai utile trucuri de la bucătari, care te sfătuiesc, în primul rând, să nu laşi prăjitura în cuptor mai mult decât este necesar, astfel încât aceasta să nu se ardă. Poţi întotdeauna să testezi prăjitura cu mere şi morcovi cu o scobitoare, pentru a putea observa dacă este sau nu coaptă. În plus, după ce prăjitura pufoasă s-a copt, bucătarii recomandă să o laşi neapărat la răcit, înainte să o tai şi să o pudrezi cu zahăr. Astfel, poţi să înveleşti prăjitura obţinută în folie alimentară şi să o aşezi în frigider, unde o vei lăsa peste noapte. Aceste ore vor aduce beneficii aluatului, care se va înmuia şi care vor face prăjitura numai bună de servit. În dimineaţa următoare, poţi savura un desert de post delicios, de care te poţi bucura alături de toţi cei dragi.

Chiar dacă în perioada postului eşti privat de la dulciurile preferate, poţi opta pentru pregătirea unor reţete delicioase, chiar la tine acasă. De îndată ce cumperi ingredientele necesare pentru o prăjitură cu mere şi morcov, o poţi pregăti rapid şi simplu, fiind recomandat să o ţii la rece, peste noapte, pentru a savura o prăjitură moale şi pufoasă, cu gust intens.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Add Comment