Regina de ciocolată. O prăjitură specială care se face foarte ușor

10 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 30 minute

Pentru blat îți trebuie:

  • 6 albușuri bătute
  • 250 g zahăr
  • 250 g nuci tăiate
  • 2 linguri rase cacao

Pentru cremă îți trebuie:

  • 6 gălbenușuri
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 100 g unt

Pregătești așa: 

Amesteci ingredientele pentru blat și coci la foc mic. Pentru cremă, bați foarte bine untul cu mixerul, apoi adaugi celelalte ingrediente pe care le-ai fiert ca pe o glazură groasă. Când blatul s-a răcit, îl ornezi cu cremă de cacao. Poftă bună! (Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae/Rețetă trimisă de Diana Săracu, Timișioara)

Ce trebuie să știi despre nuci:

  • Nucile se număra printre cele mai bune fructe cu coajă lemnoasă, deoarece conţin cantităţi mari de acizi graşi omega 3, ce sunt necesari pentru o inimă sănătoasă. În plus, aceştia au proprietăţi anti-inflamatorii care reduc efectele astmului şi artritei. O mână plină de miez de nucă conţine 180 de calorii.
  • Nucile conţin grăsimi esenţiale de care organismul are nevoie mai ales iarnă şi care te ajută să te păstrezi în formă. Nucile ţin inimă sănătoasă, păstrează colesterolul sub control şi te ajută să faci faţă la vicisitudinile sezonului rece. În plus, fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în fibre, ceea ce te va face să te simţi sătulă, aduc proteine şi minerale esenţiale iarnă.
  • Nucile sunt un aliment care intră in categoria ”greu de ars” pentru organism, așa că ajută și la echilibrarea zahărului din sânge. În plus, reduc nivelul de insulină și colesterolul rău, mărindu-l pe cel bun.
  • Nucile ameliorează senzația de oboseală, de iritabilitate, combat insomnia, astmul și întăresc sistemul imunitar. Miezul de nucă se poate consuma proaspăt sau ușor prăjit, în ultimul caz fiind mai ușor digerabil. Datorită conținutului redus de carbohidrați și de zaharuri, nuca este indicată și în regimul diabeticilor, însă poate fi de ajutor și în tratarea problemelor stomacale.
  • Puțini știu, dar nucile sunt benefice dinților, protejând împotriva cariilor. Consumate după masă sunt excelente pentru smalțul dinților.
 Citeste si:

Add Comment