Foto: Mihai Nicolae
Rainbow cake – Prăjitura Curcubeu
Rețetă de Mihaela Georgeta Voinea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman
Preț: 40 lei-12 porții
Pregătire: 80 minute
Coacere: 60-80 minute
Foto: Mihai Nicolae
Foto: Mihai Nicolae
Îți trebuie pentru blaturile colorate pentru rainbow cake: 250 g făină, 250 g unt (82% grăsime), 250 g zahăr fin, 5 ouă mari, 10 g praf de copt, coloranți pudră: mov, albastru,
verde, galben, portocaliu, roșu extract de vanilie
Îți trebuie pentru cremă: 70 g unt (82% grăsime), 200 g cremă de brânză, 400 g zahăr pudră
Pregătești așa: Pregătești un inel de tort și îl fixezi la dimensiunea de 16 cm. Preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius. Toate ingredientele pentru blaturi, cât și pentru cremă trebuie să fie la temperatura camerei. Într-un bol mare bați untul cu zahărul până devin cremă. adaugi ouăle, unul câte unul și mixezi bine. Torni făina împreună cu praful de copt. Amesteci până nu se mai simte niciun cocoloș. Împarți aluatul în 6 părți egale, „ochiometric” sau te folosești de un cântar, pentru o distribuție cât mai exactă. Cântarul e mai sigur. În fiecare castronaș vei turna colorantul corespunzător. Dizolvi coloranții pudră, în prealabil, în puțin extract de vanilie. În fiecare castronaș faci o mică adâncitură, apoi torni extract de vanilie și o linguriță de colorant. Dinspre mijloc, amesteci încet, într-un singur sens până se omogenizează și obții culoarea dorită. Așa procedezi cu toate culorile. După ce termini toate cele 6 blaturi de copt, le lași la răcit pe masă. Pregătești crema așa: Bați untul până devine spumos, adaugi crema de brânză și zahărul pudră treptat. Mixezi bine de tot, până devine o cremă spumoasă și delicioasă. Asamblezi tortul și îl ornezi după bunul plac. Notă! În bucătăria Practic(ă), pentru cremă am folosit: 100 g unt, 400 g brânză (dulce + mascarpone), 150-200 g zahăr (după gust), 1/2 g gelatină.
Foto: Mihai Nicolae