Profito

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru foi:
1 kg făină
3 linguri untură/unt
3 ouă
6 linguri zahăr
1 linguriță bicarbonat
2 pliculețe drojdie
puțin lapte
300 g nucă
5-6 mere
1 borcan dulceață de caise
Îți trebuie pentru cremă:
2 budinci roz sau galben, după preferință
2 linguri făină
7 linguri zahăr
1 l lapte
250 g margarină
Îți trebuie pentru glazură:
20 g zahăr pudră
2 linguri cacao
4 linguri de apă fiartă
2 linguri ulei
Pregătești foile așa:
Pregătești un aluat din făină, unt, ouă, zahăr, bicarbonat, drojdie și puțin lapte, pe care îl împarți în 3 bucăți pentru 3 foi.
Pui o foaie în tavă, o ungi cu gem de caise, apoi adaugi un strat de nucă măcinată cât un deget grosime, un strat de mere rase pe răzătoarea mare, iar apoi adaugi puțin pesmet. Deasupra așezi a doua foaie. Coci totul la cuptor 20 de minute. Cea de-a treia foaie, o coci pe fundul tăvii în care ai copt prăjitura, după ce ai scos-o pe aceasta din tavă, sau folosești o tavă similară.
Pregătești crema așa:
Pui pe foc, într-o crăticioară, margarina la topit. Adaugi zahărul și făina. Separat, prepari budinca, iar apoi o torni peste prima compoziție margarina topită și amesteci până devine groasă. Această cremă o pui deasupra celei de a doua foi, iar deasupra așezi a treia foaie.
Pregătești glazura așa:
Amesteci toate ingredientele și le fierbi într-o crăticioară mai mică, apoi torni glazura peste cea de-a treia foaie. Lași prăjitura la rece timp de 1-2 ore, apoi o servești.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Iedida Codruța Stoica, Petroșani, jud. Hunedoara

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment