Prăjiturele glazurate cu nucă și ciocolată

Prăjiturele glazurate cu nucă și ciocolată, un duet de creme, cu gusturi și culori diferite, pe care, cu drag, le recomandăm.

Foto: Prăjiturele glazurate, cu nucă și ciocolată – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
4 ouă
150 g zahăr
100 g unt
200 g smântână
1 praf de sare
2 lingurițe praf de copt
350 g făină
4 linguri cacao
Pentru creme:
150 g ciocolată amăruie
200 ml smântână pentru frișcă
150 g nuci măcinate
Pentru glazură:
50 g unt
3 linguri cacao
50 ml apă
100 g zahăr pudră
100 ml frișcă lichidă
Pregătești așa:
Amesteci untul cu 50 g zahăr și pudra de cacao, într-un vas așezat pe foc mic, până obții o cremă omogenă. Mixezi ouăle cu sarea și restul de zahăr, până se dizolvă. Adaugi smântâna, apoi crema de cacao și unt, răcită. După ce ai omogenizat, încorporezi treptat făina și praful de copt. Torni aluatul în tava mare a aragazului, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Îl coci 35-40 de minute, la 180ºC, în cuptorul preîncălzit.
Pentru prima cremă, rupi ciocolata în bucăți și o topești la bain-marie, în 100 ml frișcă. După ce se răcește amestecul, îl bați cu mixerul. Pentru a doua cremă, mixezi restul de smântână pentru frișcă, împreună cu 50 g zahăr. Încorporezi 150 g nuci măcinate fin, amestecând delicat, cu spatula.
Tai blatul răcit în 3 părți egale. Ungi două dintre ele cu cremă ganache, apoi cu cremă de nuci. Le suprapui și le acoperi cu blatul rămas, apoi presezi ușor. Păstrezi crema la rece, pentru aproximativ 1 oră. Când prăjitura s-a răcit, o porționezi cu ajutorul unui cuțit uns cu ulei.
Pregătești glazura așa: fierbi pe foc mic zahărul, pudra de cacao și 50 ml apă. După ce ai obținut un sirop omogen, iei vasul de pe foc și adaugi frișca lichidă și untul. Întinzi glazura pe prăjituri și decorezi după imaginație. Păstrezi prăjitura în frigider, până se întărește glazura sau până în momentul consumului.

Pregătire 60 min.; Coacere 40 min.
Rețetă de Daniel Moldovan, Sângeru, jud. Mureș

Încearcă și rețeta de aici!

Add Comment