foto: Mihai Nicolae
Prăjiturele cu caise proaspete
Rețetă de Ana Hacman, Suceava
Preț: 18 lei-12 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie: 1 kg caise, 250 g unt, 4 ouă, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 100 g făină, zahăr pudră, 1 linguriță praf de copt, unt și făină pentru uns tava, zahăr de presărat peste jumătățile de caise
Pregătești așa: Mai întâi pregătești tava. O ungi cu unt și o tapetezi cu făină. Freci untul cu zahărul și cu zahărul vanilat, apoi cu gălbenușurile, adăugate unul câte unul. Separat, bați albușurile spumă. După ce ai încorporat toate gălbenușurile, adaugi făina, amestecată cu praful de copt și albușurile bătute spumă, iar compoziția o amesteci ușor, de sus în jos, până se omogenizează. Torni compoziția în tavă. Din loc în loc, la distanță, pui jumătăți de caise fără sâmburi, trecute în prealabil prin zahăr și puțină făină. Așezi caisele cu partea bombată în sus. Pui tava la copt, la foc potrivit. După coacere, scoți tava și lași să se răcească puțin prăjitura, apoi o tai în bucăți, în așa fel încât fiecare bucată să aibă câte o caisă. Presari prăjitura cu zahăr pudră.
Pentru această prăjitură trebuie alese caise bine coapte.