Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Daniel Fonoage, Oradea, jud. Bihor
Preț: 23 lei-10-12 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 25 minute
Îți trebuie pentru blat: ■ 4 ouă ■ 150 g zahăr ■ 150 g unt ■ 2 linguri cacao ■ 150 g făină ■ 80 g bicarbonat de sodiu
Îți trebuie pentru crema I: ■ 250 g nucă măcinată ■ 150 ml rom ■ 150 g zahăr
Îți trebuie pentru crema II: ■ 4 ouă ■ 6 linguri zahăr ■ 1 lingură cacao ■ 200 g unt
Pregătești blatul așa: Freci untul cu zahărul, adaugi gălbenușurile, cacaua, albușurile bătute spumă, bicarbonatul stins cu oțet și făină. Pui compoziția în tava unsă cu unt și tapetată cu făină și dai la cuptor la 180 de grade Celsius, aproximativ 20-25 de minute.
Pregătești crema I așa: Amesteci bine ingredientele și pui amestecul peste blatul rece.
Pregătești crema II așa: Pui într-o cratiță ouăle amestecate cu zahărul și cacao și le fierbi împreună la foc mic până se îngroașă. Iei de pe foc, lași la răcit, apoi amesteci cu untul frecat spumă. Întinzi peste crema de nucă, iar deasupra razi ciocolată.