Prăjitură „Zi și noapte” cu stafide și nuci

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 cană apă minerală
1/2 cană ulei
200 g zahăr 
(1 cană de ceai)
1 plic praf de copt (10 g)
1 praf de sare
2 căni făină
rom, coajă de lămâie
1 cană cacao, nuci
50 g stafide
Pregătești așa:
Adaugi zahărul în apa minerală și amesteci energic. Încorporezi apoi uleiul, aromele, praful de sare și făina amestecată cu praful de copt. Adaugi, de asemenea, stafidele și nuca tocată mărunt. Împarți compoziția în două jumătăți. Una o lași albă, iar în cealaltă adaugi cacao. Tapetezi o tavă de mărime medie, cu hârtie de copt. Pui compoziția cu cacao, apoi adaugi restul de compoziție. Dai la cuptor, la foc potrivit. E gata când se desprinde de pe margini și trece testul cu bățul de frigărui sau scobitoarea.

16 porții – Pregătire: 30 minute -Coacere: 40 minute

Rețetă de Monica Antoniciuc, Galați

Add Comment