Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie pentru foi:
6 linguri ulei
8 linguri zahăr
8 linguri lapte
1 ou întreg
1 lingură rasă de amoniac
450 g făină
Îți trebuie pentru cremă:
1/2 l lapte
3 linguri făină
250 g zahăr pudră
200 g unt (80% grăsime)
4 plicuri zahăr vanilat
Pregătești foile așa:
În laptele călduț dizolvi amoniacul, adaugi în el oul, zahărul, uleiul, puțină sare și făina. Frămânți și lași aluatul 2-3 ore la odihnit. Întinzi 4 foi și le coci pe dosul tăvii unse și pudrate cu făină circa 15 minute pe fiecare. Când sunt reci, umpli foile cu cremă. Pregătești crema așa:
Amesteci făina cu laptele, îl fierbi până se îngroașă, îl lași la răcit și îl freci cu zahărul, untul și cu zahărul vanilat. Adaugi câte puțină cremă răcită, umpli foile și deasupra cerni zahăr pudră ori cremă presărată cu nucă de cocos sau ciocolată albă rasă. Lași până a doua zi, să se înmoaie, apoi tai prăjitura. Este delicioasă, economică și se face repede.
16 porții › Pregătire: 40 minute › COACERE: 60 minute
Rețetă trimisă de Minerva Lupean, Câmpia Turzii, jud. Cluj
Cind fetele mele erau copii îl făceam foarte des este o prăjitură foarte bună și nu scumpă și ușor de făcut la noi nu ajungea să se înmoaie ca fetele mîncau cu poftă !!!!