Prăjitura zăpezii

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru foi:

6 linguri ulei

8 linguri zahăr

8 linguri lapte

1 ou întreg

1 lingură rasă de amoniac

450 g făină

Îți trebuie pentru cremă:

1/2 l lapte

3 linguri făină

250 g zahăr pudră

200 g unt (80% grăsime)

4 plicuri zahăr vanilat

Pregătești foile așa:
În laptele călduț dizolvi amoniacul, adaugi în el oul, zahărul, uleiul, puțină sare și făina. Frămânți și lași aluatul 2-3 ore la odihnit. Întinzi 4 foi și le coci pe dosul tăvii unse și pudrate cu făină circa 15 minute pe fiecare. Când sunt reci, umpli foile cu cremă. Pregătești crema așa:

Amesteci făina cu laptele, îl fierbi până se îngroașă, îl lași la răcit și îl freci cu zahărul, untul și cu zahărul vanilat. Adaugi câte puțină cremă răcită, umpli foile și deasupra cerni zahăr pudră ori cremă presărată cu nucă de cocos sau ciocolată albă rasă. Lași până a doua zi, să se înmoaie, apoi tai prăjitura. Este delicioasă, economică și se face repede.

16 porții › Pregătire: 40 minute › COACERE: 60 minute

Rețetă trimisă de Minerva Lupean, Câmpia Turzii, jud. Cluj

One Response

  1. Elisabeta Gligor aprilie 24, 2020

Add Comment