Prăjitură Zăpadă strălucitoare

Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Îți trebuie 
pentru blat:
6 ouă
250 g zahăr
250 g făină
6 linguri suc de portocale acidulat
1 lingură cu vârf cacao
1 pliculeț de ness
1 linguriță praf de copt
Îți trebuie pentru sirop:
150 ml suc de fructe, 
compot etc.
Îți trebuie pentru 
crema de lămâie:
700 ml lapte
150 g zahăr tos
3 gălbenușuri
2 plicuri budincă de frișcă
2 plicuri zahăr vanilat
250 g margarină
150 g zahăr pudră
zeama de la o lămâie
Îți trebuie pentru 
crema de ciocolată:
400 ml frișcă
4 linguri cu vârf cremă 
de ciocolată din comerț
1 pliculeț ness
2 linguri apă fierbinte

Pregătești așa:
Freci gălbenușurile cu un praf de sare, sucul de portocale și ness-ul. Bați albușurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenușurile, făina, praful de copt și lingura de cacao cernută. Coci compoziția într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină.

Când e rece, tai blatul în 2 părți pe care le stropești cu suc. Pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe pachet (pui mai puțin lapte decât scrie pe plic pentru a obține o cremă fermă) și o dai la rece. Bați spumă margarina (eu am folosit margarină cu aromă de lămâie) cu zahărul pudră și încorporezi în ea budinca răcită și zeama de lămâie, apoi gălbenușurile, unul câte unul.

Pentru glazură, bați frișca cu cremă de ciocolată și ness-ul dizolvat în 2 linguri de apă fierbinte. Ungi primul blat cu toată crema, așezi al doilea blat, îl ungi cu glazură și îl dai la rece pentru 2-3 ore.

O porționezi în dreptunghiuri mici și torni pe fiecare porție nucă de cocos colorată, dând impresia de zăpadă. Poți orna și cu ciocolată topită, dacă nu îți place cocosul sau dorești să ai pe platou bucăți de prăjitură mai variate.

20 porții
Pregătire: 50 minute 
COACERE: 45 minute
Rețetă de Elena-Simona Diaconeasa, Târgoviște, jud. Dâmbovița

 

Add Comment