Prăjitură Trio cu zmeură

Foto: Prăjitură Trio cu zmeură – foto cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru sosul de zmeură:
500 g zmeură
2 linguri îndulcitor pudră
Îți trebuie pentru foi:
8 ouă S
115 g făină
5 ml îndulcitor lichid
120 ml ulei
1 linguriță coajă de lămâie
1 lingură migdale măcinate
1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru creme:
200 g cremă mascarpone
250 ml frișcă lichidă
10 g zahăr vanilat Bourbon
În plus:
30 g alune de pădure
30 g fistic nesărat
Îți trebuie pentru glazura de ciocolată:
50 g ciocolată neagră pentru cofetărie
50 g ciocolată cu lapte
3 linguri lapte
50 g unt
Pentru decor:
50 ml frișcă lichidă
Pregătești sosul de zmeură așa:
Se fierb pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi se pasează cu blenderul și se strecoară. Din sosul obținut, am folosit 170 ml pentru această prăjitură, iar restul la înghețata de zmeură.
Pregătești foile așa:
Se bat albușurile spumă, cu mixerul, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenușurile și uleiul. Se adaugă și făina, migdalele și praful de copt, amestecând acum cu o spatulă, cu mișcări delicate, pentru a nu desumfla compoziția. Se coc două foi într-o formă de copt 23×25 cm, pregătită cu foaie de copt.
Pregătești cremele așa:
Se amestecă crema mascarpone cu mixerul, se adaugă frișca lichidă, se continuă amestecarea până devine cremoasă. Jumătate din această compoziție se amestecă împreună cu 50 ml sos de zmeură (sau după gust), pentru crema de zmeură, iar cealaltă jumătate se lasă albă, adăugând doar zahărul Bourbon și omogenizând.
Montare:
Pe o tavă se așază prima foaie de pandișpan, apoi se întinde un strat subțire de sos de zmeură (120 ml). Folosind un inel detașabil și spatule, se întinde și se nivelează frumos crema de zmeură, apoi se presară fisticul și alunele de pădure mărunțite împreună, la râșnița de cafea. Se întinde și crema albă. Se obțin degradeuri frumoase. Apoi se așază cu grijă a doua foaie de pandișpan. Se dă la frigider.
Pregătești glazura de ciocolată așa:
Într-un vas aflat pe baie de aburi se pun: ciocolata neagră, ciocolata cu lapte, untul și laptele, amestecând când și când, până se topește și se omogenizează. Se lasă un pic la răcorit, apoi se scoate prăjitura și se toarnă glazura. Se dă înapoi la frigider, să se întărească un pic.
Pentru decor, se bate puțină frișcă lichidă (aprox. 50 ml), se umple un poș și, folosind un dui foarte subțire, se scoate și se decorează prăjitura. Se dă la frigider din nou, până la servire.

Pregătire: 1 h 30 min; Gătire: 40 min
Rețetă de Anca Elena Voicu, Ploiești, jud. Prahova

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!