Prăjitură Tigrul Siberian

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
100 g fulgi de cocos
45-50 g unt de cacao
1 linguriţă şi un sfert extract lichid de ștevie
3-4 linguri miere
Îți trebuie pentru cremă:
50 g cacao alcalinizată
20 g cacao naturală
45 g miere
apă, în funcţie de consistenţa dorită
Pregătești blatul așa:
Înainte să te apuci de făcut blatul propriu-zis, trebuie să râşnești fulgii de cocos, apoi să-i cerni printr-o sită mică. În acest fel, prăjitura va căpăta o consistenţă mai fină. După cernut, topești untul la bain-marie şi adaugi treptat fulgii de cocos, jumătate din cantitatea de miere şi extractul de ștevie. Amesteci bine până la omogenizare, iar la final, în funcţie de cât de dulce este compoziţia, poţi opta pentru a pune sau nu şi restul de miere rămasă. Blatul astfel obţinut îl scoți pe un platou şi îl lași la răcit la temperatura camerei, după care îl pui în frigider pentru circa 30 de minute.
Pregătești crema așa:
Amesteci cele două sortimente de cacao, împreună cu mierea, iar apa o folosești pentru omogenizarea completă a cremei. În funcţie de consistenţa pe care o dorești, vei folosi fie mai multă, fie mai puţină apă. Forma finală a prăjiturii o vei da folosind o formă rotundă sau oricare altă formă dorită, iar în interiorul acesteia pui câte trei straturi din compoziţia pentru blat. Crema de ciocolată o pui între straturile respective. Pentru ornat, poţi pune puţină cremă pe stratul final al prăjiturii şi un praf de fulgi de cocos deasupra.

Pregătire: 60 minute; Răcire: 30 minute
Rețetă de Ana Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Dacă dorești o altă rețetă de prăjitură, intră aici.

Add Comment