Prăjitura Stafida

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:

5 ouă

250 g zahăr pudră

8 linguri lapte

1 lingură cacao

1 linguriță bicarbonat de sodiu

200 g făină

50 g nucă tăiată

Îți trebuie pentru cremă:

250 g margarină pentru creme

200 g zahăr pudră

200 g stafide

3 linguri făină

1 ou

1 zahăr vanilat

Pregătești așa:

Freci 5 gălbenușuri cu 250 g zahăr pudră, 8 linguri de lapte, cacaua, 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu lapte și 200 g făină. Bați albușurile spumă cu 50 g nucă tăiată și amesteci cu compoziția de gălbenușuri. Dai la copt. Apoi pui 200 g stafide la înmuiat în esență de rom (2 sticluțe). Amesteci 3 linguri de făină cu 1 ou și cu 200 ml lapte, lași să fiarbă până se îngroașă, pui la răcit și amesteci apoi cu 200 g margarină pentru creme frecată cu 200 g zahăr pudră. Pui crema pe blat, iar deasupra faci o glazură la alegere sau folosești o glazură din comerț.

10 porții › Pregătire: 40 minute › COACERE: 45 minute

Rețetă trimisă de Maria Moga, loc. Târnăveni, jud. Mureș

Add Comment