Prăjitură șah

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:

2 ouă

100 g zahăr pudră

1 pachețel zahăr vanilat

3-4 picături esență de vanilie

60 ml apă caldă

125 ml ulei de floarea-soarelui

180 g făină

1/2 plic praf de copt

1 lingură cacao

 

Pregătești așa:

  1. Separi gălbenușurile de albușuri. Bați gălbenușurile împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Adaugi esența de vanilie, apa și uleiul de floarea-soarelui. Amesteci bine. Adaugi făina și praful de copt, apoi albușurile bătute spumă și amesteci delicat.
  2. Împarți aluatul în două părți egale. În jumătate adaugi cacao și amesteci bine. Ungi forma de copt (20 x 25 cm) cu ulei și, cu ajutorul unei lingurițe așezi aluat fără cacao, apoi aluat cu cacao, imitând tabla de șah, la aceeași distanță. Alternezi aluaturile, cel alb cu cel maro, până umpli tava.

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Coci în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute la 180 de grade. Lași să se răcească în formă și răstorni pe un platou.

8 porții › Pregătire: 40 minute › coacere: 35 minute

Rețetă trimisă de Alina Văcaru, Iași

Add Comment