Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
2 ouă
100 g zahăr pudră
1 pachețel zahăr vanilat
3-4 picături esență de vanilie
60 ml apă caldă
125 ml ulei de floarea-soarelui
180 g făină
1/2 plic praf de copt
1 lingură cacao
Pregătești așa:
- Separi gălbenușurile de albușuri. Bați gălbenușurile împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Adaugi esența de vanilie, apa și uleiul de floarea-soarelui. Amesteci bine. Adaugi făina și praful de copt, apoi albușurile bătute spumă și amesteci delicat.
- Împarți aluatul în două părți egale. În jumătate adaugi cacao și amesteci bine. Ungi forma de copt (20 x 25 cm) cu ulei și, cu ajutorul unei lingurițe așezi aluat fără cacao, apoi aluat cu cacao, imitând tabla de șah, la aceeași distanță. Alternezi aluaturile, cel alb cu cel maro, până umpli tava.
Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Coci în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute la 180 de grade. Lași să se răcească în formă și răstorni pe un platou.
8 porții › Pregătire: 40 minute › coacere: 35 minute
Rețetă trimisă de Alina Văcaru, Iași