Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie pentru foi:
100 g margarină
1 lingură oțet
3 linguri miere
1 linguriță bicarbonat alimentar
400 g făină
Îți trebuie pentru cremă:
1 pachet budincă de cacao
1 pachet budincă de căpșune
200 g unt
1 l lapte
8 linguri zahăr
Pregătești foile așa:
Amesteci margarina, oțetul, mierea și bicarbonatul și le pui să se înfierbânte pe foc, într-o crăticioară. După ce au dat în clocot, adaugi făina în amestecul răcorit și din acest aluat, nu prea moale, întinzi 3 foi pe care le coci pe dosul tăvii unse cu ulei și tapetate cu făină.
Pregătești crema așa:
Prepari separat budincile, după instrucțiunile de pe plic. Le lași la răcorit, apoi le amesteci cu câte 100 g unt, cu ajutorul mixerului și adaugi zahăr după gust. Cu crema de cacao umpli foile. Deasupra întinzi crema roz și lași prăjitura la rece. O tai a doua zi în dreptunghiuri. E o prăjitură aspectuoasă și delicioasă!
12 porții › Pregătire: 35 minute › COACERE: 45 minute
Rețetă trimisă de Daniela Bărăitaru, Constanța