Prăjitură roz

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie pentru foi:

100 g margarină

1 lingură oțet

3 linguri miere

1 linguriță bicarbonat alimentar

400 g făină

Îți trebuie pentru cremă:

1 pachet budincă de cacao

1 pachet budincă de căpșune

200 g unt

1 l lapte

8 linguri zahăr

Pregătești foile așa:

Amesteci margarina, oțetul, mierea și bicarbonatul și le pui să se înfierbânte pe foc, într-o crăticioară. După ce au dat în clocot, adaugi făina în amestecul răcorit și din acest aluat, nu prea moale, întinzi 3 foi pe care le coci pe dosul tăvii unse cu ulei și tapetate cu făină.

Pregătești crema așa:

Pre­pari separat budincile, după instrucțiunile de pe plic. Le lași la răcorit, apoi le amesteci cu câte 100 g unt, cu ajutorul mixerului și adaugi zahăr după gust. Cu crema de cacao umpli foile. Deasupra întinzi crema roz și lași prăjitura la rece. O tai a doua zi în dreptunghiuri. E o prăjitură aspectuoasă și delicioasă!

12 porții › Pregătire: 35 minute › COACERE: 45 minute

Rețetă trimisă de Daniela Bărăitaru, Constanța

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!